Tema J: Børnenes Danmarks Indsamling

Børnenes Danmarks Indsamling
Kampagneperiode: 9. jan – 4. feb
For tredje år i træk samler Børnenes Danmarks Indsamling ind til udsatte børn i Syrien, og igen i år er Bibliotekerne med til at engagere børnene. Dog er præmissen for indsamlingen ændret dette år, da børnene skal ud at gå i fællesskab frem for at gøre gode gerninger som hidtil. Derfor kalder vi på alle Danmarks børn og beder dem sætte den ene fod foran den anden i en god sags tjeneste.
Hver gang et barn har gået en kilometer, giver Novo Nordisk Fonden 20 kroner til Danmarks Indsamling. Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget. Sammen kan Danmarks børn skabe håb og muligheder for, at Syriens børn får en bedre fremtid.

Aktiviteter på bibliotekerne kunne være:
- Informere om børns vilkår i Syrien fx via en udstilling
- Invitere skoler og dagtilbud ind, samt opfordre til, at børn og voksne går til biblioteket i fællesskab, så kilometerne registreres (enten af Biblioteket eller af lærerne selv). Kilometerne kan tælles lige meget, om børnene kommer for at besøge en evt. Syrien-udstilling eller til en helt almindelige biblioteksorientering eller andet. Børnene gør en forskel bare ved at sætte en fod foran den anden tur/retur.
- Invitere til fx gåture rundt om biblioteket eller rundt på biblioteket både for institutioner men også for børn og deres forældre eller bedsteforældre, så det kan blive en fælles familieaktivitet.
- Lave kortere litteraturvandringer, hvor kilometerne tælles, mens børnene bliver introduceret til spændende litteratur undervejs.
- Lave litterære WOOPapp gåture med quizzer i området.
- Bogklubber kan vælge at holde ”gåmøder”, mens de snakker om bøger undervejs.
- Og alt det vi ikke har tænkt på, som I selv finder på 😊
Vi opfordrer generelt til, at de forskellige aktiviteter italesætter for børnene, hvorfor de skal ud at gå sammen. Børnene skal gerne forstå, at for hver kilometer de går, udløser det hjælp til de børn, der har det svært i Syrien. Ud fra erfaring ved vi, at det motiverer børnene, når de netop forstår, hvem de bevæger sig for og kan være stolte over det.

Materialer mm. kan cirka midt december findes her, så alle kan tilgå det.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få det seneste nyt om fra bilbliotekernes Temasamarbejde