TEMA 2: IVÆRKSÆTTERI OG INNOVATION

Det går for første gang i flere år bedre for iværksætterne herhjemme. Der bliver flere af dem og i samme takt, er der stigende fokus på iværksætteri og entreprenørskab i uddannelsessystemet – lige fra grundskole til Ph.d.

For eksempel blev der oprettet 7.475 nye virksomheder i første kvartal i 2015. Det er en stigning på 15,6 % sammenlignet med 1. kvartal i 2014. (Kilde experian.dk)

Opstart af virksomheder skaber dynamik i erhvervslivet og øger dermed konkurrencen og produktiviteten. Spændende idéer og succesfulde opfindelser kommer op til overfladen og bliver til produkter og serviceydelser, der kommer hele samfundet til gavn.

Alligevel er det stadig svært for iværksætterne at få deres firmaer til at vokse og mange oplever også, at det er svært at få finansiering samt vanskeligheder med at overskue de mere praktiske aspekter ved livet som selvstændig - såsom moms og skattespørgsmål og -regler.

Når bibliotekerne vælger at sætte fokus på iværksætteri og innovation er det ikke kun fordi temaet er top aktuelt, men også fordi bibliotekerne har en vigtig opgave og stor rolle i at fremme innovation i samfundet og bidrage til dannelsen af kreative og innovative borgere. Dels kan bibliotekerne understøtte iværksættere ift. informationssøgning, markedsinformation og hjælp ift. digitalisering, dels kan bibliotekerne åbne op for de mange nye ideer og opfindelser, som gemmer sig i branchen. Biblioteket kan skabe rum for møder, hvor nye ideer og innovation opstår.

Hvornår: 2015, uge 38-39
Hvem: 40 biblioteker, 3 netmedier, Danmarks Radio, Global Entrepreneurship Week, Erhvervstyrelsen, Kulturstyrelsen, folkeskolerne, Storm P. Museet
Eksempler på aktiviteter: Virksomhedsinformation, startpakke til virksomheder, start up cafeer, foredrag om at være iværksætter, skraldeværksted, 3-D-print, FabLab

 

Har du som bibliotek været med i denne kampagne og har behov for materiale herfra, kan du skrive til os på mail: temasamarbejde@aalborg.dk

 

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få det seneste nyt om fra bilbliotekernes Temasamarbejde