Bibliotekernes Festival for Historie

Kvindelig Napoleon med festivalens logo og grafiske elementer

Om festivalen

Bibliotekernes Festival for Historie (BFH) er en årlig indsats, hvor de danske centralbiblioteker, sammen med Det Kgl. Bibliotek, sætter fokus på historie og kulturarv. Spørgsmålet vi adresserer er: Hvordan kan vi skabe større opmærksomhed omkring historie og bibliotekernes mange historiematerialer og digitale samlinger.

Svaret på det spørgsmål er blevet til BFH, en landsdækkende festival med Det Kgl. Bibliotek og folkebibliotekerne som afsender. Over en uge i efteråret (uge 47) byder biblioteker fra landets regioner til hybride arrangementer (streaming + fysisk) med nye aktuelle vinkler på historie og samfund under et bredt tema, der fastsættes årligt.

Via streaming tilbyder lokale biblioteker over hele landet oplæggene til deres brugere og supplerer med lokale vinkler på historien i form af fysiske arrangementer, aktiviteter, historieklubber m.m.

Tema for 2023: Når verden vendes på hovedet

Hvad skaber de store brud og omvæltninger?
Bål, brand og krig er stof til gode historier, men hvad skaber det nye og overraskende blik på verden, der får mennesker til at vælge en ny retning? Er det de store personligheder, der fremprovokerer historiens spring og kolbøtter eller er det de pludselige revolutioner og katastrofer? Måske er det den gradvise udbredelse af nye ideer og religioner, der har får hovederne til at snurre? Eller er det mødet med andre kulturer, der nu og i fortiden, vender alting på hovedet?

Er dit bibliotek med? 

Det er op til det enkelte folkebibliotek at afgøre om de deltager aktiviteterne og hvor meget de ellers vil gøre ud af det. Flere online aktiviteter vil under alle omstændigheder være for alle i hele landet.

Tilmeld dit bibliotek til Bibliotekernes Festival for Historie. Klik på dette link. 

Tilmeld dit bibliotek til Det Hemmelige Selskab for Historie (nødvendig selvom I er tilmeldt festivalen). Klik på dette link.


Hjemmeside

Besøg festivalens hjemmeside på

www.historiefestival.dk

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få det seneste nyt om fra bilbliotekernes Temasamarbejde